THE FOX – WHAT THE FOX SAY

La tardor passada, dos còmics noruecs , coneguts com els germans Yvlis , es grataven el cap per a arribar a idees per a la nova temporada del seu programa de televisió. Famós en el seu país d’origen per un sentit lleugerament banal d’humor. Es podria dir que serà el nou gran èxit, com va passar amb Gangnam Style.
El tema de conversa, dels dos germans per crear la lletra, aviat es va tornar cap als sons de diferents animals . Un germà va preguntar a l’altre : “Què diu la guineu ? “ 

Després d’escriure el que creu que és una cançó ” molt graciosa” sobre els sons que una guineu fa, els germans es van posar en contacte amb els productors de fama mundial  Stargate . Stargate és un productor discogràfic, que ha produït a estrelles com Beyonce, Kate Perry i Rihanna.. i ara “The Fox”.

El video ha estat vist més de 300 milions de vegades al Youtube, i es creu que podria arribar a ser el nou Gangnam Style.

Originalment, el vídeo només es va plantejar per a omplir els tres minuts de temps de televisió,  i cap d’ells tenia la menor idea sobre el potencial de la cançó com un èxit internacional.

En menys de sis dies, el vídeo musical ha estat vist més de 12 milions de vegades - més del doble de la quantitat de persones que viuen a Noruega - i diversos mitjans han cridat  el nou estil de Gangnam.

També s’ha tret un llibre infantil, que ja va per la sisena edició, basat en la lletra de la cançó, segons The  New York Times ha sigut número 1 en la llista de bestsellers per al públic infantil.

Arran del llibre infantil, la cançó es va col·locar en la posició número 6 als Estats Units, en el Hot 100 després del seu llançament passat l’estiu. El video ha estat vist més de 300 milions de vegades al Youtube, arribant als 100 milions un mes després del seu llançament.

I així….. Què creieu que diu la guineu ? 

  

I aqui teniu el ball que ha creat Darren Bailey, Raymond Salemijn junt amb altres coreògrafs. 

Descripcio del ball:
88 Count
1 Walls Intermediate
Choreographed by: Darren Gailey, Wenche Malene Bjerke, Lisa Albrigtsen, Kelli Haugen, Line Salemijn i Raymond Sarlemijn
(1st October 2013)
Music: The Fox (edit) by Ylvis

 

I aqui, també es va fer una paròdia al programa “Tu cara me suena”, amb Florentino Fernández i Miki Nadal.